Oefeningen en hulpvragen bij de Kracht van Acht

Met behulp van deze pagina kun je je innerlijke krachten verder ontwikkelen.

Door te klikken op een vak  vind je de bijbehorende oefeningen en hulpvragen bij de betreffende kracht die je kunt inzetten om in lastige situaties snel te handelen. 

Wil je meer weten over de Kracht van Acht?

  • In mijn boek Begin bij jezelf kun je lezen hoe de Kracht van Acht onderdeel is van een methode om je denkkracht te vergroten.
  • Op www.kr8v8.nl kun je mijn gratis e-boek downloaden en kun je ontdekken dat de Kracht van Acht is gebaseerd op de Roos van Leary.
  • In een (mogelijk online) workshop kun je ervaring opdoen met de toepassing van de Kracht van Acht. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Ik wens je veel succes bij het toepassen van de oefeningen. 

Hieronder zie je de Kracht van Acht in de volgorde waarin ze zijn ontworpen. Deze volgorde is afgeleid van de Roos van Leary, een interactiecirkel, waarover je alles te weten kunt komen door naar de website van de Leary Academy te gaan. Lees ook mijn boek Beïnvloed anderen, begin bij jezelf. Onderaan de pagina vind je een afbeelding van de Roos van Leary.

Bij de toepassing van de Roos van Leary is het belangrijk dat je je gedrag kunt aanpassen aan je doelstelling in de interactie. De Kracht van Acht kan daarbij een belangrijke steun zijn. 

Luister naar de tien experttalks en klik op de verschillende krachten hieronder om oefeningen en hulpvragen te verzamelen die je kunnen helpen bij de toepassing in de praktijk.

 

De Kracht van Duidelijkheid

De Bepaler

“Ik wil”

 

De Kracht van Verantwoordelijkheid

De Leider

“Ik stel voor”

 

De Kracht van Assertiviteit

De Grenzensteller

“Ik eis”

 

De Kracht van Erkenning

De Helper

“Ik hoor je”

 

 

 

De Kracht van Uniciteit

De Opstandige

“Ik ben tegen”

 

 

 

De Kracht van Compassie

De Ondersteuner

“Ik voel je aan”

 

 

 

 

De Kracht van Stilte

De Stille

“Goh”

 

 

 

 

De Kracht van Aanpassing

De Volger

“Mee eens”