Nudenken

Als je hoofd vol zit met negatieve, belemmerende gedachten, heb je last van zwervers die er met je aandacht voor het NU vandoor gaan. Je piekert bij voorbeeld over wat er allemaal mis kan gaan op vakantie en vergeet te genieten van het mooie weer. Je piekert over hoe vreselijk het is als je voor je examen zakt en je kunt je daardoor niet concentreren op je voorbereiding. Je ergert je aan je tante en vergeet dat je een fijn gesprek met je kinderen zou kunnen hebben. Je discussieert over politiek en je hebt niet door dat die lieve persoon tegenover je smoorverliefd op je is. In dergelijke situaties (ze komen heel, heel, heel erg veel voor bij heel, heel, heel erg veel mensen) zou je veel kunnen hebben aan NUdenken. 

NUdenken gaat voorbij aan gedachten en overtuigingen. NUdenken zorgt ervoor dat de zwervers die je afleiden van het nu verdwijnen. Richt je aandacht volledig op het NU en je zult zien dat je niet meer te verwerken hebt in je leven dan nodig is.

Een prachtig boek over de kracht van het NU is geschreven door Eckhart Tolle. Hier een link. 

NUdenken is onderdeel van Begin Bij Jezelf, een manier om met anderen om te gaan vanuit je diepste bronnen. In mijn boek Begin bij jezelf heb ik er een heel hoofdstuk aan gewijd: het Kristallen Frame, waarin praktische tips om in het NU te kunnen blijven.

Op dit vrijwel verlaten strand langs de Stille Zuidzee op Vancouver Island was de stilte zo enorm dat het NU zich zonder verdere inspanning openbaarde.

foto © Bert van Dijk