INTERACTIEKUNDE VOOR PROFESSIONALS

MASTERCLASS

Als professional wil je zoveel mogelijk grip hebben op de relaties met de mensen waarmee je werkt. In jouw team of afdeling hebben jij en je collega’s vast al veel geleerd in communciatie-, leiderschaps- en andere trainingen, toch zul je leergierig blijven om nog veel meer uit je contacten te halen. Interactiekunde is daar voor 100% op gericht.

Omdat ik al meer dan dertig jaar trainingen verzorg, boeken schrijf en professionals opleid over interactiekunde (de Roos van Leary en alles wat daarmee samenhangt), is het trefzeker beïnvloeden van de interactie voor mij als ademhalen: ik kan het niet niet doen. In deze masterclass hebben jij en je medewerkers volop de kans om samen met mij een heel nieuwe kijk op jullie interactiemogelijkheden te krijgen en jullie professionele relaties op een hoger peil te brengen. Iedereen kan zelf experimenteren, maar ook door naar elkaar te kijken en mee te denken kun je ongelofelijk veel leren. Dit is geen training, maar een masterclass: we gaan uit van het niveau en de casuïstiek van de deelnemers.

Na deze masterclass heb je sowieso de beschikking over drie nieuwe inzichten:

  • door je aandacht te richten op een innerlijke kracht, kun je snel en trefzeker schakelen naar ander gedrag, met DUS een ander effect
  • door gebruik te maken van een OWI kun je dat effect doelgericht bereiken
  • door NUdenken in plaats van nadenken heb je veel minder last van belemmerende gedachten

We analyseren actuele casuïstiek met behulp van de Roos van Leary, een krachtig instrument om de interactie in kaart te brengen. Elke casus brengt je weer een beetje dichter bij waar meesterschap in de interactie. Wat wil je nog meer?

Neem contact met mij op voor het maken van een vrijblijvend online gesprek, waarin we de mogelijkheden, de kosten en de praktische uitwerking kunnen bespreken.

BOEK

In 2019 verscheen het boek Interactiekunde voor Professionals, dat ik schreef met Anne-Lies Hustings.

In dit boek leer je de Roos van Leary kennen zoals we die in de afgelopen 30 jaar hebben doorontwikkeld. Het behandelt dit krachtige model van zijn ontstaansgeschiedenis, via een diepgaande uitleg, naar de praktische toepassing in training, coaching, management, onderwijs en nog veel meer. 

Het boek is onderdeel van de driedaagse opleiding van de Leary Academy (zie hieronder).

OPLEIDINGEN

Een masterclass is eenmalig, een boek lezen is iets anders dan ervaren.

Daarom hebben we de Leary Academy opgericht, een opleidingsinstituut waarin je in langere trajecten je interactievaardigheden kunt versterken en dat zelf weer aan anderen door kunt geven.

Onze opleidingen zijn erop gericht om interactiekunde toepasbaar te maken voor jou als trainer, coach, docent, HR professional en/of psycholoog.

Belangrijke onderdelen zijn:

  • de verdiepende niveaus binnen de Roos van Leary;
  • de 5 lagen van inter-persoonlijkheid en
  • de veiligheidstrategieën (‘anxieties’) die ons gedrag voortdurend beïnvloeden. 

Daarnaast maak je kennis met het Interpersoonlijk Profiel, de interpersoonlijkheidstest die de Roos van Leary in kaart brengt en hoe je deze kunt vertalen naar concrete ontwikkelmogelijkheden binnen training en coaching. Om vervolgens het geleerde op meta-niveau zelf eenvoudig toepasbaar te kunnen maken binnen je eigen professionele werkveld.

Wij leiden je stap voor stap op tot interactiekundige!

Erwin Buijs

Interactiekunde voor professionals

Gisteren heb ik de kans gehad om deel te nemen aan een boeiende masterclass “Interactiekunde voor Professionals”. Hierbij stond de Roos van Leary centraal. De Roos van Leary, ontwikkeld door Timothy Leary, is een model voor het begrijpen en analyseren van menselijke interacties en gedrag. Het model classificeert gedrag in twee dimensies: de mate van dominantie (boven-onder) en de mate van samenwerking (Nabijheid-Afstand). Dit resulteert in acht gedragsstijlen, waarbij elk gedrag de neiging heeft om een specifieke reactie bij anderen uit te lokken. Wat deze masterclass nog specialer maakte, was het feit dat deze werd gegeven door niemand minder dan Bert van Dijk. Zijn expertise en passie voor dit onderwerp maakten de dag buitengewoon leerzaam en boeiend. Naast de diepgaande leerervaring, had ik ook de gelegenheid om een aantal geweldige mensen te ontmoeten en samen met hen enkele boeiende casestudy’s te bespreken. Kortom, deze masterclass was een waardevolle investering in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om de inzichten die ik heb opgedaan toe te passen in mijn dagelijkse interacties. Dank aan Bert van Dijk en de mededeelnemers voor een inspirerende dag!
 
(bron: www.thema.nl